7181
Książka
W koszyku
(Laurum)
Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy! Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami - gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach. Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby: ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony czy marynowany bakłażan azjatycki. Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów. Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.
Status dostępności:
Filia w Gołębiewie Nowym
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Complete book of pickling : 250 recipes from pickles and relishes to chutneys and salsas, 2009
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: The complete book of pickling : 250 recipes from pickles and relishes to chutneys and salsas. Na okładce: Naturalne probiotyki!
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej