7181
Książka
W koszyku
Sałatki na każdą okazję / Hanna Grykałowska. - Warszawa : Rea, copyright 2010. - 64 strony : fotografie kolorowe ; 23x24 cm.
(Seria z Oliwką / Rea)
Sałatki zrobiły światową karierę. I trudno się temu dziwić, bo są smaczne, zdrowe, tanie i łatwe do przyrządzenia. Jada się je o każdej porze dnia. Mogą stanowić przystawkę, zakąskę, przegryzkę, dodatek warzywny do innego dania lub pełnowartościowy samodzielny posiłek. Najłatwiejsze do przyrządzenia i bardzo chętnie jadane są sałatki z warzyw i owoców z dodatkiem świeżych lub suszonych ziół.Składniki można łączyć zgodnie z podanym przepisem lub według własnych upodobań. Eksperymentowanie jest mile widziane i przynosi wspaniałe efekty. Do tego rodzaju sałatek należy duża grupa niezwykle smacznych i pożywnych sałatek ziemniaczanych, często z dodatkiem śledzi, łososia lub innych ryb wędzonych. Do sałatek stanowiących pełnowartościowe, pożywne danie, mogące całkowicie zastąpić posiłek, należy zaliczyć sałatki makaronowe oraz z wszelkiego rodzaju kasz, np., ryżu kuskusu lub pęczaku. Tu inwencja własna nie zna ograniczeń. Makarony pszenne, razowe, ryżowe lub sojowe. Wszelkie warzywa gotowane lub surowe, cała gama ziół i przypraw. Do tego rodzaju sałatek, które są nie tylko „na jeden ząb” dodaje się zwykle różne rodzaje mięsa, wędlin, drobiu, ryb, owoców morza i czego tylko dusza zapragnie.
Status dostępności:
GBP w Leszczynku
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia w Gołębiewie Nowym
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Filia w Byszewie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej