7162
Książka
W koszyku
Kotlety, zrazy, medaliony: 166 przepisów / [wybór i adaptacja Anna Reda]. - Wydanie I - Warszawa : Prószyński Media, 2011. - 175, [1] strona : fotografie kolorowe ; 24 cm.
(Biblioteczka Poradnika Domowego ; 5(22)/11)
Odbiorca
Przynależność kulturowa
Temat
Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały – na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa – powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.
Status dostępności:
GBP w Leszczynku
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Filia w Gołębiewie Nowym
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej